Vegetarische Bulgur Salade met Kikkererwten

Deel het op je sociale netwerk:

Of kopieer onderstaande url en deel het dan

ingrediënten

Personen Aanpassen:
100 gr Bulgur
1 blik Kikkererwten
40 gram Peterselie
40 gram Munt
100 gram Cherrytomaten
1 stuk Komkommer
1 bos Bosui
1 stuk Citroen
scheutje Olijfolie
1 stuk Groenten Bouillonblokje
Zout naar smaak
Zwarte Peper naar smaak

voedingswaarden

459
Calorieën kcal
53.9g
Koolhydraten
14.8g
Vetten
17.1g
Eiwitten
18g
Vezels

recept opslaan

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Vegetarische Bulgur Salade met Kikkererwten

Naast natuurlijk koolhydraten levert bulgur je ook een goede portie eiwitten en vezels.

Kenmerken:
  • Eiwitrijk
  • Snel
  • Veganistisch
  • Vegetarisch
Keuken:

ingrediënten

omschrijving

Delen

Bulgur wordt vooral gebruikt in Arabische gerechten en is qua voedingswaarde en textuur een ideale vervanging van rijst of quinoa. Naast natuurlijk koolhydraten levert bulgur je ook een goede portie eiwitten en vezels. Deze salade is lekker kruidig en fris met lekkere en bekende groenten erin verwerkt. Met maar 4 hoofdingrediënten zet je hem in een handomdraai op tafel. De bulgur kan je ook altijd vervangen door quinoa of volkoren couscous. Weer leuk voor de afwisseling!

28 Dagen Menu - Voorbeeld dag
28 Dagen Leefstijl Programma – Voorbeeld van 1 dag

Wil je direct aan de slag met een gezonde leefstijl en jezelf weerbaar maken tegen COVID-19?

Ons digitale leefstijlhandboek maakt dit jou gemakkelijk voor een zacht prijsje!

BEKIJK HET HANDBOEK

 

 

bereidingswijze

1
Klaar
10

Bulgur koken

Kook de bulgur in ongeveer 7 minuutjes gaar in bouillon. Spoel daarna koud en zet weg.

2
Klaar
10

De salade

Laat 1 blikje kikkererwten uitlekken, spoel schoon en bak in een pan met peper en zout.

Snij ondertussen de peterselie en de munt, de tomaatjes, de komkommer en de bosui.

Haal de kikkererwten van het vuur als deze goudbruin gebakken zijn en meng alles in een kom, inclusief de bulgur.

Breng op smaak met citroensap, zout en peper.

Rosa

Eten is mijn passie, wat zich in mijn dagelijks leven uit in werken als health coach/diëtist en kok. De kennis en ervaring die ik in het werkveld opdoe deel ik graag met jou om je te inspireren en motiveren.

Recept Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik onderstaand formulier om een beoordeling achter te laten.
Geroosterde Borrel Kikkererwten
vorige
Geroosterde Borrel Kikkererwten
bulgur salade met kip en nootjes
volgende
Bulgur Salade met Kip en Nootjes
Geroosterde Borrel Kikkererwten
vorige
Geroosterde Borrel Kikkererwten
bulgur salade met kip en nootjes
volgende
Bulgur Salade met Kip en Nootjes

Voeg uw reactie toe

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here