ingrediënten
- 100 gr Bulgur
- 1 blik Kikkererwten
- 40 gram Peterselie
- 40 gram Munt
- 100 gram Cherrytomaten
- 1 stuk Komkommer
- 1 bos Bosui
- 1 stuk Citroen
- scheutje Olijfolie
- 1 stuk Groenten Bouillonblokje
- Zoutnaar smaak
- Zwarte Pepernaar smaak
omschrijving
Bulgur wordt vooral gebruikt in Arabische gerechten en is qua voedingswaarde en textuur een ideale vervanging van rijst of quinoa. Naast natuurlijk koolhydraten levert bulgur je ook een goede portie eiwitten en vezels. Deze salade is lekker kruidig en fris met lekkere en bekende groenten erin verwerkt. Met maar 4 hoofdingrediënten zet je hem in een handomdraai op tafel. De bulgur kan je ook altijd vervangen door quinoa of volkoren couscous. Weer leuk voor de afwisseling!
Wil je direct aan de slag met een gezonde leefstijl en jezelf weerbaar maken tegen COVID-19?
Ons digitale leefstijlhandboek maakt dit jou gemakkelijk voor een zacht prijsje!
bereidingswijze
1 Klaar 10 | Bulgur kokenKook de bulgur in ongeveer 7 minuutjes gaar in bouillon. Spoel daarna koud en zet weg. |
2 Klaar 10 | De saladeLaat 1 blikje kikkererwten uitlekken, spoel schoon en bak in een pan met peper en zout. Snij ondertussen de peterselie en de munt, de tomaatjes, de komkommer en de bosui. Haal de kikkererwten van het vuur als deze goudbruin gebakken zijn en meng alles in een kom, inclusief de bulgur. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. |