Lekkerste Gezonde Pannenkoekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Banaan
2 Verse Eieren
3 eetl. AmandelMeel
2 eetl. Havermelk
1/2 theel. Bakpoeder
2 Snuf Zout

Lekkerste Gezonde Pannenkoekjes

Lekkerste Gezonde Pannenkoekjes

Zo lekker heb je een bananenpannenkoek niet eerder gegeten. Zo luchtig en zacht met de heerlijke zoetige smaak van de banaan. Dit moet wel helpen om de dag goed te beginnen!

Features:
  • Eiwitrijk
  • Glutenvrij
  • Koolhydraatarm
  • Snel
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Lekkerste Gezonde Pannenkoekjes! Zo lekker heb je een bananenpannenkoek niet eerder gegeten. Luchtig en zacht met de heerlijke zoetige smaak van de banaan. Dit moet wel helpen om de dag goed te beginnen!

In dit recept wordt een simpele techniek gebruikt om de pannenkoekjes super luchtig en fluffy te maken. Door het opkloppen van het eiwit zorgt het schuim voor de luchtigste pannenkoekjes ooit! Eventueel kan je dit recept zelfs zonder de bakpoeder maken. Wanneer je het eiwitschuim luchtig opklopt zal dit waarschijnlijk al fluffy genoeg zijn 😉

Het amandelmeel zorgt voor een beetje stevigheid en bron van gezonde eiwitten en vetten. Meer voedingsinformatie over deze gemalen noten vindt je in ons artikel over noten!

Geniet lekker in de ochtend of tijdens lunch van dit lekkerste gezonde en luchtige Pannenkoekje!

Steps

1
Done

Gebruik 2 middelgrote kommetjes om het eiwit van het eigeel te scheiden.
Breek voorzichtig het ei boven 1 kom en laat het eiwit in de kom lopen door je hand te gebruiken. Laat het eiwit door je vingers het kommetje inlopen.
Doe de eidooiers (eigeel) in het 2e kommetje.

2
Done

Voeg bij het kommetje met eigeel de banaan toe door deze met je vingers eerst makkelijk fijn te knijpen. (je hoeft dus niet te prakken, het is namelijk lekkerder als er nog kleine stukjes banaan overblijven in het mengsel)
Voeg dan de eetlepels amandelmeel toe.
Voeg het bakpoeder en snufje zout toe en roer door.
Laat het beslag even rusten.

3
Done

Klop vervolgens met een mixer het eiwit tot een luchtig schuim en eventueel zelf stijf. (zodat je het kommetje op de kop kan houden zonder dat het er weer uitloopt)
Hierin kan je variëren hoe luchtig en "fluffy" je pannenkoekjes gaan worden.

4
Done

Roer vervolgens rustig het beslag van eigeel en banaan, door het eiwitschuim.

5
Done

Bak pannenkoekjes in wat olijfolie of boter, op een middelhoog vuur totdat deze bruin zijn.
Gebruik een eetlepel per pannenkoekje.
Zelf gebruik ik graag een vork of een zachte siliconen spatel of schep om de pannenkoekjes om te draaien.
Druk na het omdraaien het pannenkoekje een beetje plat zodat deze de pan volledig raakt. Maar druk niet te hard natuurlijk ;)

6
Done

Na een paar minuten bakken (eventueel met deksel voor snellere garing) kan je lekker verantwoord gaan smullen!
Eetsmakelijk!

Wouter

Zelf ervaar ik hoe het optimaliseren van denkpatroon, voeding, ontspanning en beweging een positieve werking op mijn leven heeft. Neem een voorbeeld aan onze leefstijl om ook gezonder en gelukkiger te leven!

De Lekkerste Gemarineerde Tempeh
previous
Lekkerste Gemarineerde Tempeh
De Lekkerste Gemarineerde Tempeh
previous
Lekkerste Gemarineerde Tempeh

Add Your Comment