ingrediënten
- 1 Banaan
- 2 Verse Eieren
- 3 eetl. AmandelMeel
- 2 eetl. Havermelk
- 1/2 theel. Bakpoeder
- 2 Snuf Zout
omschrijving
Lekkerste Gezonde Pannenkoekjes! Zo lekker heb je een bananenpannenkoek niet eerder gegeten. Luchtig en zacht met de heerlijke zoetige smaak van de banaan. Dit moet wel helpen om de dag goed te beginnen!
In dit recept wordt een simpele techniek gebruikt om de pannenkoekjes super luchtig en fluffy te maken. Door het opkloppen van het eiwit zorgt het schuim voor de luchtigste pannenkoekjes ooit! Eventueel kan je dit recept zelfs zonder de bakpoeder maken. Wanneer je het eiwitschuim luchtig opklopt zal dit waarschijnlijk al fluffy genoeg zijn 😉
Het amandelmeel zorgt voor een beetje stevigheid en bron van gezonde eiwitten en vetten. Meer voedingsinformatie over deze gemalen noten vindt je in ons artikel over noten!
Geniet lekker in de ochtend of tijdens lunch van dit lekkerste gezonde en luchtige Pannenkoekje!


Wil je direct aan de slag met een gezonde leefstijl en jezelf weerbaar maken tegen COVID-19?
Ons digitale leefstijlhandboek maakt dit jou gemakkelijk voor een zacht prijsje!
bereidingswijze
1 Klaar | Gebruik 2 middelgrote kommetjes om het eiwit van het eigeel te scheiden. |
2 Klaar | Voeg bij het kommetje met eigeel de banaan toe door deze met je vingers eerst makkelijk fijn te knijpen. (je hoeft dus niet te prakken, het is namelijk lekkerder als er nog kleine stukjes banaan overblijven in het mengsel) |
3 Klaar | Klop vervolgens met een mixer het eiwit tot een luchtig schuim en eventueel zelf stijf. (zodat je het kommetje op de kop kan houden zonder dat het er weer uitloopt) |
4 Klaar | Roer vervolgens rustig het beslag van eigeel en banaan, door het eiwitschuim. |
5 Klaar | Bak pannenkoekjes in wat olijfolie of boter, op een middelhoog vuur totdat deze bruin zijn. |
6 Klaar | Na een paar minuten bakken (eventueel met deksel voor snellere garing) kan je lekker verantwoord gaan smullen! |