ingrediënten
- 100 gr AmandelMeel
- 3 Verse Eieren
- 1 eetl Honing
- 1 handje Bevroren rood fruit
omschrijving
Deze Amandelmeel cupcakes met rood fruit zijn echt zo lekker! Start bijvoorbeeld de dag met deze heerlijke cupcakes als ontbijt!
Natuurlijk zijn deze cupcakes ook zeer geschikt voor feestjes, picknicks of uitgebreide lunches. Deze eiwitrijke cupcakes met amandelmeel bevatten onder andere vitamine E en zijn dus relatief gezond en veelzijdig! Vitamine E is een antioxidant, die ons lichaam niet zelf aanmaakt. Het helpt ons te beschermen tegen vrije radicalen. Uit onderzoek blijkt dat het zelfs de kans op hart- en vaatziekten kan verkleinen.
Door te bakken met amandelmeel blijft de muffin lang smeuïg en zal ook minder snel droog worden. Zie je dat gezond koken alleen maar voordelen heeft 🙂
Kijk voor meer informatie onze blog over noten!


Wil je direct aan de slag met een gezonde leefstijl en jezelf weerbaar maken tegen COVID-19?
Ons digitale leefstijlhandboek maakt dit jou gemakkelijk voor een zacht prijsje!
bereidingswijze
1 Klaar | Eitje splitsenWas je handen. |
2 Klaar | eiwit kloppenKlop het eiwit met een mixer stijf. |
3 Klaar | Eigeel mengen met honing en AmandelmeelMeng het eigeel met de honing en vervolgens het amandelmeel. |
4 Klaar | MengenSpatel rustig het eiwitschuim door het amandelmeel mengsel |
5 Klaar | Vormpjes vullen |
6 Klaar | Druk vervolgens het bevroren fruit in de cupcakes. |
7 Klaar | |
8 Klaar | Smullen maar! |