Amandelmeel Cupcakes met Rood Fruit

Deel het op je sociale netwerk:

Of kopieer onderstaande url en deel het dan

ingrediënten

Personen Aanpassen:
100 gr AmandelMeel
3 Verse Eieren
1 eetl Honing
1 handje Bevroren rood fruit

recept opslaan

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Amandelmeel Cupcakes met Rood Fruit

Een heerlijke luchtige en gezonde cupcake variant! Perfect als makkelijk ontbijt of lekker tussendoortje!

Kenmerken:
  • Eiwitrijk
  • Glutenvrij
  • Koolhydraatarm
  • Snel
  • Vegetarisch

ingrediënten

omschrijving

Delen

Deze Amandelmeel cupcakes met rood fruit zijn echt zo lekker! Start bijvoorbeeld de dag met deze heerlijke cupcakes als ontbijt!

Natuurlijk zijn deze cupcakes ook zeer geschikt voor feestjes, picknicks of uitgebreide lunches. Deze eiwitrijke cupcakes met amandelmeel bevatten onder andere vitamine E en zijn dus relatief gezond en veelzijdig! Vitamine E is een antioxidant, die ons lichaam niet zelf aanmaakt. Het helpt ons te beschermen tegen vrije radicalen. Uit onderzoek blijkt dat het zelfs de kans op hart- en vaatziekten kan verkleinen.
Door te bakken met amandelmeel blijft de muffin lang smeuïg en zal ook minder snel droog worden. Zie je dat gezond koken alleen maar voordelen heeft 🙂
Kijk voor meer informatie onze blog over noten!

28 Dagen Menu - Voorbeeld dag
28 Dagen Leefstijl Programma – Voorbeeld van 1 dag

Wil je direct aan de slag met een gezonde leefstijl en jezelf weerbaar maken tegen COVID-19?

Ons digitale leefstijlhandboek maakt dit jou gemakkelijk voor een zacht prijsje!

BEKIJK HET HANDBOEK

 

 

bereidingswijze

1
Klaar

Eitje splitsen

Was je handen.
Tik vervolgens een ei en splits in je hand voorzichtig het eiwit van het eigeel.
Doe dit met alle eieren.

2
Klaar

eiwit kloppen

Klop het eiwit met een mixer stijf.
(zodat het in de kom blijft plakken wanneer je hem omkeert)

3
Klaar

Eigeel mengen met honing en Amandelmeel

Meng het eigeel met de honing en vervolgens het amandelmeel.

4
Klaar

Mengen

Spatel rustig het eiwitschuim door het amandelmeel mengsel

5
Klaar

Vormpjes vullen

Verdeel het "beslag" over de handige siliconen vormpjes met een volle eetlepel per stuk.

6
Klaar

Druk vervolgens het bevroren fruit in de cupcakes.

7
Klaar

Bak de cupcakes 20 minuten op 180 graden af tot ze goudbruin en luchtig zijn.

8
Klaar

Smullen maar!

Wouter

Zelf ervaar ik hoe het optimaliseren van denkpatroon, voeding, ontspanning en beweging een positieve werking op mijn leven heeft. Neem een voorbeeld aan onze leefstijl om ook gezonder en gelukkiger te leven!

Recept Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik onderstaand formulier om een beoordeling achter te laten.
Bananenbrood met Stukjes Appel
vorige
Bananenbrood met Stukjes Appel
Ingelegde Biologische Citroen
volgende
Ingelegde Biologische Citroen
Bananenbrood met Stukjes Appel
vorige
Bananenbrood met Stukjes Appel
Ingelegde Biologische Citroen
volgende
Ingelegde Biologische Citroen

Voeg uw reactie toe