Bananenbrood met Stukjes Appel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 Bananen
1 Appel
3 Verse Eieren
150 gr AmandelMeel
4 Medjool dadels (ontpit)
2 theel Bakpoeder
75 gr Gemengde Noten
Snuf Zout
1 theel Kaneelpoeder

Bananenbrood met Stukjes Appel

Gezond eten terwijl je het idee hebt dat je iets aan het snoepen bent

Features:
  • Eiwitrijk
  • Glutenvrij
  • Snel
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Een smeuïg en gezond bananenbrood met stukjes appel en noten, die eruit ziet als een cake. Lekker met stukjes appel en gezonde ingrediënten. Dit bananenbrood met appel kan je prima als ontbijt eten om snel wat gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen. Maar ook als tussendoortje of s’avonds bij de thee of koffie. Gezond eten terwijl je het idee hebt dat je iets aan het snoepen bent.

Steps

1
Done

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven)

2
Done

Appel en noten hakken

Snijdt de appel in kleine stukjes. En hak de noten in stukjes.

3
Done

staafmixeren

Pak een ruime kom en doe daar de bananen en dadels in.
Pureer met een staafmixer de bananen en de dadels tot een glad beslag.

4
Done

Eieren door beslag roeren

Voeg aan het beslag 1 ei toe en meng dat met een garde door. Als het helemaal is opgenomen voeg je het volgende ei toe.

5
Done

Amandelmeel mengsel door beslag

Voeg in een ander bakje, het bakpoeder, kaneelpoeder en een snufje zout aan het amandelmeel toe. En spatel dit vervolgens door het beslag.

6
Done

Appel toevoegen

Voeg nu de stukjes appel en noten toe en spatel dit door het beslag.

7
Done

Beslag in de Cakevorm

Vet een cakevorm (25 cm) in met bijvoorbeeld bakspray en giet het beslag in de vorm.

8
Done
45 min

Bakken!!

Bak het bananenbrood met appel in ongeveer 45 minuten af in de voorverwarmde oven.
Om zeker te weten dat de cake ook van binnen gaar is, kun je in het midden van de cake even een prikker prikken.
Als de prikker er schoon en droog uitkomt is je brood gaar. Door de appel kan het zijn dat je het nog iets langer moet bakken.

9
Done
10 min

Afkoelen

Laat het bananenbrood iets afkoelen en haal het daarna uit zijn vorm.

10
Done

Tips!

* Buiten de koelkast kun je het bananenbrood nog ongeveer 5 dagen bewaren (mits verpakt in aluminiumfolie of luchtdicht)

* Je kan het bananenbrood ook goed invriezen. Snijdt het dan alvast in plakjes en verpak per stuk of per twee.

* Amandelmeel geeft het brood een lekkere nootachtige structuur en is glutenvrij.
Mocht je dit niet in huis hebben dan kun je het eventueel ook vervangen door boekweitmeel of speltbloem. Dan wordt je
bananenbrood wel iets steviger.

Claudia

Chia-Havermout Ontbijt Bowl
previous
Chia-Havermout Ontbijt Bowl
Amandelmeel Cupcakes met Rood Fruit
next
Amandelmeel Cupcakes met Rood Fruit
Chia-Havermout Ontbijt Bowl
previous
Chia-Havermout Ontbijt Bowl
Amandelmeel Cupcakes met Rood Fruit
next
Amandelmeel Cupcakes met Rood Fruit

Add Your Comment