Ingredients
- 4 Bananen
- 1 Appel
- 3 Verse Eieren
- 150 gr AmandelMeel
- 4 Medjool dadels(ontpit)
- 2 theel Bakpoeder
- 75 gr Gemengde Noten
- Snuf Zout
- 1 theel Kaneelpoeder
Directions
Een smeuïg en gezond bananenbrood met stukjes appel en noten, die eruit ziet als een cake. Lekker met stukjes appel en gezonde ingrediënten. Dit bananenbrood met appel kan je prima als ontbijt eten om snel wat gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen. Maar ook als tussendoortje of s’avonds bij de thee of koffie. Gezond eten terwijl je het idee hebt dat je iets aan het snoepen bent.
Steps
1 Done | VoorbereidingVerwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven) |
2 Done | Appel en noten hakkenSnijdt de appel in kleine stukjes. En hak de noten in stukjes. |
3 Done | staafmixerenPak een ruime kom en doe daar de bananen en dadels in. |
4 Done | Eieren door beslag roerenVoeg aan het beslag 1 ei toe en meng dat met een garde door. Als het helemaal is opgenomen voeg je het volgende ei toe. |
5 Done | Amandelmeel mengsel door beslagVoeg in een ander bakje, het bakpoeder, kaneelpoeder en een snufje zout aan het amandelmeel toe. En spatel dit vervolgens door het beslag. |
6 Done | Appel toevoegenVoeg nu de stukjes appel en noten toe en spatel dit door het beslag. |
7 Done | Beslag in de CakevormVet een cakevorm (25 cm) in met bijvoorbeeld bakspray en giet het beslag in de vorm. |
8 Done 45 min | Bakken!!Bak het bananenbrood met appel in ongeveer 45 minuten af in de voorverwarmde oven. |
9 Done 10 min | AfkoelenLaat het bananenbrood iets afkoelen en haal het daarna uit zijn vorm. |
10 Done | Tips!* Buiten de koelkast kun je het bananenbrood nog ongeveer 5 dagen bewaren (mits verpakt in aluminiumfolie of luchtdicht) * Je kan het bananenbrood ook goed invriezen. Snijdt het dan alvast in plakjes en verpak per stuk of per twee. * Amandelmeel geeft het brood een lekkere nootachtige structuur en is glutenvrij. |