Ingredients
- 3 eetl Havermoutvlokken
- 1,5 eetl Chiazaad
- 150 ml Soyamelk ongezoetof andere plantaardige melk
- 0,5 eetl Zonnebloempitten
- 0,5 eetl Pompoenpitten
- 1 eetl Gebroken Lijnzaad
- 0,5 eetl Hennepzaad
- 1 eetl Gemengde Noten
- 1 dopje Vanille extract
- 1 eetl Pindakaas100% pinda
- 100 gr Bevroren rood fruit
- 1 snufje Kaneelpoedernaar smaak
Directions
Na deze chia-havermout ontbijt bowl wil je nooit meer anders! We hebben gekozen voor de combinatie havermout en chiazaad zodat je WEL een portie volkoren granen binnenkrijgt (de havermout), maar MINDER koolhydraten. Een deel van de havermout vervang je namelijk door chiazaad, zodat je meer voedingswaarde in 1 bowl samen brengt!
Minder koolhydraten betekent minder pieken in je bloedsuiker wat een voordelig begin is van je dag! Het zorgt er namelijk voor dat je na je ontbijt geen dalend bloedsuiker hebt en minder snel trek krijgt in (koolhydraatrijk) eten. Daarbij leveren chiazaadjes veel essentiële voedingsstoffen, zoals omega-3 vetten. Een groot deel van de Nederlanders heeft een tekort aan deze soort vet, terwijl het een belangrijke voedingsstof is.
Daarbij tikt deze bowl maar liefst 6 punten af op de checklist die we hebben gemaakt om jouw immuunsysteem te versterken. Lees meer over tips om je immuunsysteem te boosten en download de checklist!
Steps
1 Done 3 min | KlaarzettenMeng de melk goed met de havermout, chiazaad, fruit en vanille extract. Doe dit de avond voordat je de bowl als ontbijt wil gaan eten! |
2 Done | WegzettenZet (afgedekt) af in de koelkast |
3 Done | AfmakenVoeg alle toppings toe en klaar ben je! |