Ingredients
- 500 gr BoerenkoolDiepvries of vers
- 800 gr Aardappelpuree
- 2 Grote Ui
- 250 gr Champignons (Kastanje)
- 200 gr Gehakt (Vegetarisch)
- 125 gr Spekjes (Vegetarisch)
- 2 eetl Mosterd (Dijon)
- 1/2 Boullionblokje
- 100 gr Kaas 30+ (geraspt)
- 3 draai Zwarte Peper
Directions
Deze ovenschotel met boerenkool en plantaardig gehakt is lekker ouderwets! Een echt Hollands gerecht maar nu nog makkelijker! Daarnaast is deze variant ook een keer iets anders en nog gezonder voor je. In dit recept hebben we de worst en spekjes van varkensvlees weggelaten, om meer plantaardige voedingsstoffen binnen te krijgen!
Heb je houvast nodig om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen? Probeer dan ons 28 Dagen Menuplan!
Steps
1 Done 10 min | Champignons spek en gehakt bakkenSnipper eerst de ui en snijd de champignons in plakjes. Bak in een hoge pan met een beetje olijfolie de gesnipperde ui, de plakjes champignons met het verkruimelde bouillonblokje bruin. Laat de champignons slinken. Bak als laatst even kort de spekjes en het gehakt mee. (De spekjes zou je ook nog kunnen vervangen door gerookte kip reepjes. Bak ze dan wel eerst even krokant!) Voeg wat gemalen peper toe! Eventueel naar smaak wat zout. |
2 Done 5 min | Boerenkool meebakken in champignonmengsel |
3 Done 5 min | In de ovenschaal!Schep het boerenkool-mengsel in een grote ovenschaal en verdeel egaal over de bodem. Vervolgens top je het af met de kant en klare aardappelpuree. Het is lekker als je met een vork de puree een beetje ruw omwoelt. Dit geeft straks lekkere krokante randjes. Strooi als laatst een laagje 30+ kaas over de puree. De door ons gebruikte ovenschaal: |
4 Done 20 min | Bakken |