Ovenschotel Boerenkool met Plantaardig Gehakt

Deel het op je sociale netwerk:

Of kopieer onderstaande url en deel het dan

ingrediënten

Personen Aanpassen:
500 gr Boerenkool Diepvries of vers
800 gr Aardappelpuree
2 Grote Ui
250 gr Champignons (Kastanje)
200 gr Gehakt (Vegetarisch)
125 gr Spekjes (Vegetarisch)
2 eetl Mosterd (Dijon)
1/2 Boullionblokje
100 gr Kaas 30+ (geraspt)
3 draai Zwarte Peper

voedingswaarden

480
Calorieën kcal
48.3g
Koolhydraten
22.9g
Vetten
31.4g
Eiwitten
12.8g
Vezels

recept opslaan

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Ovenschotel Boerenkool met Plantaardig Gehakt

Kenmerken:
  • Rijk aan groenten
  • Snel
  • Vegetarisch

ingrediënten

omschrijving

Delen

Deze ovenschotel met boerenkool en plantaardig gehakt is lekker ouderwets! Een echt Hollands gerecht maar nu nog makkelijker! Daarnaast is deze variant ook een keer iets anders en nog gezonder voor je. In dit recept hebben we de worst en spekjes van varkensvlees weggelaten, om meer plantaardige voedingsstoffen binnen te krijgen!

Heb je houvast nodig om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen? Probeer dan ons 28 Dagen Menuplan!

28 Dagen Menu - Voorbeeld dag
28 Dagen Leefstijl Programma – Voorbeeld van 1 dag

Wil je direct aan de slag met een gezonde leefstijl en jezelf weerbaar maken tegen COVID-19?

Ons digitale leefstijlhandboek maakt dit jou gemakkelijk voor een zacht prijsje!

BEKIJK HET HANDBOEK

 

 

bereidingswijze

1
Klaar
10 min

Champignons spek en gehakt bakken

Snipper eerst de ui en snijd de champignons in plakjes.

Bak in een hoge pan met een beetje olijfolie de gesnipperde ui, de plakjes champignons met het verkruimelde bouillonblokje bruin. Laat de champignons slinken.

Bak als laatst even kort de spekjes en het gehakt mee. (De spekjes zou je ook nog kunnen vervangen door gerookte kip reepjes. Bak ze dan wel eerst even krokant!)

Voeg wat gemalen peper toe! Eventueel naar smaak wat zout.

2
Klaar
5 min

Boerenkool meebakken in champignonmengsel

Voeg de boerenkool uit de vriezer of vers toe aan het mengsel en bak ongeveer 5 min mee.

Roer de 2 eetlepels mosterd door het mengsel.

3
Klaar
5 min

In de ovenschaal!

Schep het boerenkool-mengsel in een grote ovenschaal en verdeel egaal over de bodem.

Vervolgens top je het af met de kant en klare aardappelpuree. Het is lekker als je met een vork de puree een beetje ruw omwoelt. Dit geeft straks lekkere krokante randjes.

Strooi als laatst een laagje 30+ kaas over de puree.

De door ons gebruikte ovenschaal:

4
Klaar
20 min

Bakken

Bak het geheel ongeveer 20 minuten in de oven af op 200 graden.

Tip: Serveer met een flinke lepel pittige Dijon mosterd. Of kies een minder pittige mosterd naar smaak.

Eetsmakelijk!

Wouter

Zelf ervaar ik hoe het optimaliseren van denkpatroon, voeding, ontspanning en beweging een positieve werking op mijn leven heeft. Neem een voorbeeld aan onze leefstijl om ook gezonder en gelukkiger te leven!

Recept Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik onderstaand formulier om een beoordeling achter te laten.
Groentesticks met Hummus Dip
vorige
Groentesticks met Hummus Dip
Chia-Havermout Ontbijt Bowl
volgende
Chia-Havermout Ontbijt Bowl
Groentesticks met Hummus Dip
vorige
Groentesticks met Hummus Dip
Chia-Havermout Ontbijt Bowl
volgende
Chia-Havermout Ontbijt Bowl

Voeg uw reactie toe

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here