Ingredients
- 200 gr Bulgur
- 1 Sjalot
- 150 gr Cashewnotengeroosterde
- 1 Appel
- Muntblaadjes van 6 takjes
- Koriander10 takjes
- 200 gr Gerookte Kipfilet
- Zwarte Pepernaar smaak
- Zoutnaar smaak
- 3 eetl Citroensap
- 150 gr Geroosterde rode paprika
- Extra vierge olijfolie1 eetl
Directions
Geïnspireerd door de bulgursalade van Mr. Oliver, maar dan een beetje versimpeld voor de koks onder ons die liever lui zijn dan moe. En met wat meer groenten! Bulgur is een goede vervanging van bijvoorbeeld rijst en couscous, met een hoge voedingswaarde. Deze salade is trouwens niet alleen een aanvulling op je groenten maar er zit ook appel in!
Steps
1 Done 15 | BulgurSnipper de sjalot en bak deze kort aan in een pan met een beetje olie. Gebruik een pan waar je de bulgur hierna in kan koken. Voeg de bulgur toe en bak dit een halve minuut mee. Vervolgens giet je hier gekookt water bij tot ongeveer 1 centimeter boven de rand van de bulgur. Je gaat dit niet koken maar laat het gewoon staan met een deksel op de pan voor ongeveer 15 minuten. |
2 Done 5 | SaladeHak de kruiden en snij de overige ingrediënten. Na 15 minuten roer je alles goed door de bulgur en breng je het geheel op smaak met peper, zout en citroensap. |