Lekkerste Gemarineerde Tempeh

Deel het op je sociale netwerk:

Of kopieer onderstaande url en deel het dan

ingrediënten

250 gr Tempeh 1 verpakking
150 ml Ketjap
100 ml Sojasaus
150ml Olijfolie
3 cm Gember Geschild
1 stengel Citroengras Gekneusd
3 bladeren Limoenblad
1/2 st Spaanse peper
2 tenen Knoflook
1/2 st Rode Ui

recept opslaan

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Lekkerste Gemarineerde Tempeh

Oosters gemarineerd met verse kruiden

Kenmerken:
  • Eiwitrijk
  • Veganistisch
  • Vegetarisch
Keuken:

ingrediënten

omschrijving

Delen

Deze Lekkerste Gemarineerde Tempeh is echt zo lekker! Als kok ben ik constant aan het uitproberen hoe ik met bepaalde producten kan werken zodat ik mijn gasten (of vrienden of familie) kan verrassen. Echter is er 1 product waarmee ik maar gestopt ben met testen, en het telkens op bijna dezelfde manier maak. Dit omdat ik hier al zo veel mensen positief mee heb verrast. Vele vleeseters of mensen die nog onbekend waren met tempeh zijn helemaal om. Nu zelfs vaak de vraag van vriendinnen wanneer we weer die “Lekkerste Gemarineerde Tempeh” gaan eten! Precies dat is wat het zo leuk maakt om te maken en te serveren! De blije gezichten aan tafel, en de vraag of ik nog wat over heb? Waar ik extra van geniet is de voedingswaarde van het product. Tempeh is een volledig volwaardige vleesvervanger, heb bevat namelijk alle essentiële aminozuren. Dit zijn de aminozuren die wij uit voeding moeten halen omdat ons lichaam deze niet zelf kan aanmaken. Daarnaast is de structuur heel lekker, en is het heel makkelijk te bereiden! Wat wil je nog meer? Precies! Het zelf gaan maken!

Ik heb het recept hier uitgeschreven op de ideale manier. De tempeh is ook al heel lekker als je bijvoorbeeld niet alle kruiden gebruikt, of de marinade niet verwarmd. Wil je hem echter echt perfect? Maak deze “lekkerste gemarineerde tempeh” dan volgens onderstaand recept!

28 Dagen Menu - Voorbeeld dag
28 Dagen Leefstijl Programma – Voorbeeld van 1 dag

Wil je direct aan de slag met een gezonde leefstijl en jezelf weerbaar maken tegen COVID-19?

Ons digitale leefstijlhandboek maakt dit jou gemakkelijk voor een zacht prijsje!

BEKIJK HET HANDBOEK

 

 

bereidingswijze

1
Klaar
20 min

Marinade maken

Verzamel in een maatbeker de sojasaus, ketjap en olijfolie. Giet dit in een diepe pan of diepe ovenschaal.

Snipper de ui, kneus de knoflook, kneus de citroengras, snipper de Spaanse peper en hak de gember fijn. Zoals ik hierboven al beschreef: als je niet alle kruiden in huis hebt, gebruik je gewoon wat je hebt! Ook dan wordt de tempeh top.

Voeg dit toe aan de marinade.

Het is nu de bedoeling dat de marinade wordt opgewarmd, echter niet aan de kook brengen. Je kan dit doen door hem op laag vuur te zetten. Houd dan in de gaten dat de marinade niet gaat koken. Je kan hem ook in de oven opwarmen. Doe wat jij handig vindt. Ik maak de tempeh ook regelmatig zonder de marinade op te warmen, dus deze stap is niet noodzakelijk.

Laat de marinade ongeveer 10 minuten staan.

2
Klaar
60 min

Tempeh marineren

Snijd ondertussen de tempeh in gewenst formaat. Dit kan in blokjes, reepjes, of grotere stukken. Ik vind het zelf vaak lekker de stukjes klein te maken, zodat je de lekkerste bite krijgt. Leg de tempeh vervolgens in marinade. Dit wil je eigenlijk zo lang mogelijk doen, maar minstens een uur.

3
Klaar
20 min

Tempeh bakken

Verwarm olie in een verhitte pan.

Verplaats de tempeh van de marinade bak naar de pan. Het is juist lekker als je de verse kruiden en specerijen meeneemt de pan in. Bak de tempeh op laag vuur zo'n 15 minuutjes. De laatste 5 minuten mag het vuur wat hoger, zodat de marinade gaat karameliseren.

Haal de pan van het vuur en serveer de tempeh bijvoorbeeld in een heerlijke pokebowl, eet hem als snack, serveer de tempeh op een volkoren burger met spinazie en avocadomash of maak er tempehsate van! Hierboven een voorbeeld van tempeh stukjes als snack!

Rosa

Eten is mijn passie, wat zich in mijn dagelijks leven uit in werken als health coach/diëtist en kok. De kennis en ervaring die ik in het werkveld opdoe deel ik graag met jou om je te inspireren en motiveren.

Recept Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik onderstaand formulier om een beoordeling achter te laten.
Ingelegde Biologische Citroen
vorige
Ingelegde Biologische Citroen
Lekkerste Gezonde Pannenkoekjes
volgende
Lekkerste Gezonde Pannenkoekjes
Ingelegde Biologische Citroen
vorige
Ingelegde Biologische Citroen
Lekkerste Gezonde Pannenkoekjes
volgende
Lekkerste Gezonde Pannenkoekjes

Voeg uw reactie toe