ingrediënten
- 10 Citroen
- 300 gr Zout
omschrijving
Ingelegde Biologische Citroen, leg ze in! Niks was ooit zo lekker en makkelijk. Het duurt een week of 4, maar dan heb je ook wat! Ingelegde citroen.. super lekker om te combineren met Arabische of Indische gerechten. Juist de schil is echt een smaakbom, het vruchtvlees gebruik je liever niet. Zorg ervoor dat je weckpot schoon is. Kook deze eerst een minuut of 10 uit zodat je zeker weet dat er geen bacteriën achter blijven. Zorg ook het liefste voor biologische citroenen. Dan is de schil een stuk schoner. Geniet ervan na ongeveer 4 weken!
Wil je direct aan de slag met een gezonde leefstijl en jezelf weerbaar maken tegen COVID-19?
Ons digitale leefstijlhandboek maakt dit jou gemakkelijk voor een zacht prijsje!
bereidingswijze
1 Klaar 10 min | Pot klaarmakenZorg voor een brandschone weckpot. Kook deze eerst 10 minuten even uit, zodat je zeker weet dat er geen bacteriën achter blijven. |
2 Klaar 2 min | Citroenen wassen |
3 Klaar 3 min | Citroenen snijden |
4 Klaar 5 min | Snij ze vervolgens in een kruis, tot bijna onderaan. Maar zorg dat de partjes nog aan elkaar blijven. Vul ze daarna met zout en wrijf goed in. Vul vervolgens de weckpot met de citroenen. Druk ze een voor een stevig aan en zorg dat de pot tot de rand gevuld is. Zo zorg je ervoor dat al het sap uit de citroen geperst wordt en de pot onder komt te staan met vocht. Is dit niet het geval? Vul hem dan aan met citroensap. Sluit af en wacht 4 weken. |
5 Klaar | GebruikenNa ongeveer 4 weken kan je ze gebruiken. Snij het vruchtvlees eraf en de schil in reepjes of kleine blokjes. Het geeft een echte smaakbom! |