Ingredients
- 200 gr Kikkererwtenblik a 200 gr
- 4 Gekookte bieten
- 50 gr Rucola
- 200 gr Feta
- 2 Rode Ui
- 100 gr Zonnebloempitten
- 1 teen Knoflook
- Naar smaak Komijnzaadjes
- Naar smaak Anijs
- 2 eetl Mayonaise
- 3 eetl Chilisaus
Directions
Deze salade is makkelijk, lekker en gezond. Gebruik hem als side-dish of maaltijdsalade. Hij is prima vullend doordat er veel vezels inzitten en de kikkererwten zorgen ook voor een vullender gevoel dan wanneer je er alleen groenten in zou stoppen. Om hem compleet te maken zou je er nog een zetmeel-component aan toe kunnen voegen (denk aan quinoa, couscous, spelt). Voor een complete maaltijd heb je namelijk 3 componenten nodig, lees meer over macronutriënten. In dit recept staat hij zonder deze component beschreven. Hij is super easy dus create and enjoy!
Steps
1 Done 20 min | SaladeLaat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Verwarm vervolgens boter in een hete pan en bak de kikkererwten. Voeg zout, peper komijnzaadjes en anijs toe. Laat ze afkoelen als ze lekker aangebakken zijn. Rooster ondertussen in een andere pan de zonnebloempitten (doe dit zonder olie, houd goed in de gaten). Snij de ui en knoflook en voeg de helft van de ui bij de kikkererwten. Snij ondertussen de bieten, feta/geitenkaas en meng dit met de helft van de zak rucola en de rest van de ui. Voeg hier ook wat komijnzaadjes, zout en peper aan toe. Meng de kikkererwten met deze salade. |
2 Done | SausjeVoeg als sausje naar smaak wat mayonaise en chilisaus toe. |