Geroosterde Borrel Kikkererwten

Deel het op je sociale netwerk:

Of kopieer onderstaande url en deel het dan

ingrediënten

Personen Aanpassen:
200 gram Kikkererwten
1 eetl Olijfolie
1 theel Zwarte Peper
1 theel Zout
1 theel Paprikapoeder

voedingswaarden

174
Calorieën kcal
15.2g
Koolhydraten
7.8g
Vetten
7.2g
Eiwitten
7.2g
Vezels

recept opslaan

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Geroosterde Borrel Kikkererwten

Verantwoord borrelen

Kenmerken:
  • Eiwitrijk
  • Glutenvrij
  • Veganistisch
  • Vegetarisch
Keuken:

ingrediënten

omschrijving

Delen

Gezond snacken met geroosterde kikkererwten: een gezonde variant van borrelnootjes. Net zo lekker maar met meer voedingswaarde. Kikkererwten bevatten veel eiwit, vitamine B en ijzer. In de categorie vlees en vleesvervangers vallen ze in het groepje met een lage co2 uitstoot (samen met plantaardige vleesvervangers, quorn, tofu en tempeh). Vlees, kaas en eieren hebben een stuk hogere co2 uitstoot. Wij adviseren daarom dan ook om vaker plantaardige keuzes te maken en voor producten te kiezen met een lagere co2 uitstoot. Goed voor jou (want: variatie!) én de planten en dieren om je heen. Even terug naar het borrelgedeelte: sterk bewerkte producten (zoals borrelnootjes) zijn trouwens ook een stuk slechter voor het milieu door het proces vooraf en de verpakking. Ook voor jou minder gezond natuurlijk. Wij zullen nooit zeggen dat je nóóit meer ongezond mag snacken, maar minder vaak is altijd beter!

28 Dagen Menu - Voorbeeld dag
28 Dagen Leefstijl Programma – Voorbeeld van 1 dag

Wil je direct aan de slag met een gezonde leefstijl en jezelf weerbaar maken tegen COVID-19?

Ons digitale leefstijlhandboek maakt dit jou gemakkelijk voor een zacht prijsje!

BEKIJK HET HANDBOEK

 

 

bereidingswijze

1
Klaar
5

Kikkererwten

Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en maak ze droog. Meng met de olie en de kruiden en verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat.

2
Klaar
15 minuten

Bakken

Schuif de bakplaat in de oven. Zet nu pas de oven aan op 150 graden en zet de oven na 50 minuten weer uit. Laat ze helemaal afkoelen in de oven en de kikkererwten zijn op en top krokant.

Rosa

Eten is mijn passie, wat zich in mijn dagelijks leven uit in werken als health coach/diëtist en kok. De kennis en ervaring die ik in het werkveld opdoe deel ik graag met jou om je te inspireren en motiveren.

Recept Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik onderstaand formulier om een beoordeling achter te laten.
Supersalade met Kikkererwten en Biet
vorige
Supersalade met Kikkererwten en Biet
Vegetarische Bulgur Salade met kikkererwten
volgende
Vegetarische Bulgur Salade met Kikkererwten
Supersalade met Kikkererwten en Biet
vorige
Supersalade met Kikkererwten en Biet
Vegetarische Bulgur Salade met kikkererwten
volgende
Vegetarische Bulgur Salade met Kikkererwten

Voeg uw reactie toe

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here