ingrediënten
- 200 gram Kikkererwten
- 1 eetl Olijfolie
- 1 theel Zwarte Peper
- 1 theel Zout
- 1 theel Paprikapoeder
omschrijving
Gezond snacken met geroosterde kikkererwten: een gezonde variant van borrelnootjes. Net zo lekker maar met meer voedingswaarde. Kikkererwten bevatten veel eiwit, vitamine B en ijzer. In de categorie vlees en vleesvervangers vallen ze in het groepje met een lage co2 uitstoot (samen met plantaardige vleesvervangers, quorn, tofu en tempeh). Vlees, kaas en eieren hebben een stuk hogere co2 uitstoot. Wij adviseren daarom dan ook om vaker plantaardige keuzes te maken en voor producten te kiezen met een lagere co2 uitstoot. Goed voor jou (want: variatie!) én de planten en dieren om je heen. Even terug naar het borrelgedeelte: sterk bewerkte producten (zoals borrelnootjes) zijn trouwens ook een stuk slechter voor het milieu door het proces vooraf en de verpakking. Ook voor jou minder gezond natuurlijk. Wij zullen nooit zeggen dat je nóóit meer ongezond mag snacken, maar minder vaak is altijd beter!
Wil je direct aan de slag met een gezonde leefstijl en jezelf weerbaar maken tegen COVID-19?
Ons digitale leefstijlhandboek maakt dit jou gemakkelijk voor een zacht prijsje!
bereidingswijze
1 Klaar 5 | KikkererwtenLaat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en maak ze droog. Meng met de olie en de kruiden en verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat. |
2 Klaar 15 minuten | BakkenSchuif de bakplaat in de oven. Zet nu pas de oven aan op 150 graden en zet de oven na 50 minuten weer uit. Laat ze helemaal afkoelen in de oven en de kikkererwten zijn op en top krokant. |