Groentelasagne met Spinazie en Plantaardig Gehakt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 Lasagnevellen van Linzen
2 Mozzarella
100 gr Kaas 30+ (geraspt)
Saus
1 Courgette In plakken met kaasschaaf
1/2 Aubergine
300 gr Spinazie Gebruik verse of diepvries
1 Rode Paprika
200 gr Champignons (Kastanje)
1 Grote Ui
200 gr Gehakt (Vegetarisch)
1 blik a 400 gr Gepelde Tomaten Of in blokjes
3 kleine blikjes a 70 gr Tomatenpuree
1 tl Honing
Kruiden voor de saus
3 teen Knoflook
2 tl Oregano gedroogd of vers
2 tl Majoraan gedroogd of vers
2 tl Basilicum gedroogd of vers
2 tl Paprikapoeder
3 snufjes Chilipoeder
2 Groenten Bouillonblokje of naar smaak

Nutritional information

399
Calorieën kcal
60.3g
Koolhydraten
12.1g
Vetten
34.2g
Eiwitten
17.3g
Vezels

Groentelasagne met Spinazie en Plantaardig Gehakt

In een handomdraai zet jij een heerlijke gezonde lasagne op tafel!

Features:
  • Rijk aan groenten
  • Snel
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Saus

  • Kruiden voor de saus

Directions

Share

Heerlijke groentelasagne met Spinazie en Plantaardig Gehakt!

Benodigdheden: een oven, een ovenschaal en zin in veel groenten op een heerlijke Mediterraanse wijze. Kan jij deze afvinken? Dan is dit het recept wat jij zoekt. In een handomdraai zet jij een heerlijke lasagne op tafel. Handig als je bezoek krijgt of voor meerdere dagen vooruit wil koken. Daarnaast is het een zeer gezond alternatief voor traditionele lasagne vanwege de grote hoeveelheid aan groenten. Daarnaast is er in dit recept gebruik gemaakt van vegetarisch gehakt maar het is natuurlijk ook lekker met gehakt van rundvlees. Natuurlijk is rundergehakt minder gezond dan een plantaardige variant en daarom raden we dit liever niet aan.

Geniet langer door het eten van deze heerlijke groentelasagne met Spinazie en Plantaardig Gehakt!

Steps

1
Done
10 min

Snijden

Snijd met een kaasschaaf of met een mes de courgette in lange plakken.

De aubergine in dunne plakken van een halve cm of in blokjes van 1 cm.

De champignons ook in dunne plakjes.

De paprika in kleine blokjes van maximaal 1 cm.

Snipper de ui

2
Done
30 min

Maak de saus

In een ruime koekenpan met deksel, bak je het (vega) gehakt met de ui een beetje bruin.

Bak vervolgens de paprika en aubergine mee.

Voeg de tomatenpuree en honing toe roer door en bak mee.

Voeg de tomaten of tomatenblokjes en champignons toe.

Voeg alle kruiden toe behalve de knoflook. (Deze pers je zo laat mogelijk door de saus heen voor een lekkere smaak)

Laat het geheel minimaal een half uur rustig pruttelen.

Als laatst roer je langzaam telkens een handje spinazie mee.

3
Done
10 min

maak de lasagne op

Begin in een ruime ovenschaal met een laagje saus.

Volgorde:
Saus
Lasagnebladen
Courgette plakken

En top af met geraspte kaas en mozarella.

4
Done
40 min

Bakken

Bak op 200 graden de lasagne in ongeveer 40 minuten mooi bruin.

Eet smakelijk!

Wouter

Zelf ervaar ik hoe het optimaliseren van denkpatroon, voeding, ontspanning en beweging een positieve werking op mijn leven heeft. Neem een voorbeeld aan onze leefstijl om ook gezonder en gelukkiger te leven!

Bordje Poké Bowl met Tonijn en Mango
previous
Poké Bowl met Tonijn en Mango
Ontbijt ingrediënten zaden en noten blauwe bessen
next
Ontbijt met Yoghurt, Bessen en Havermout
Bordje Poké Bowl met Tonijn en Mango
previous
Poké Bowl met Tonijn en Mango
Ontbijt ingrediënten zaden en noten blauwe bessen
next
Ontbijt met Yoghurt, Bessen en Havermout

Add Your Comment