Poké Bowl met Tonijn en Mango

Deel het op je sociale netwerk:

Of kopieer onderstaande url en deel het dan

ingrediënten

Personen Aanpassen:
Hoofdingrediënten
200 gr Verse Tonijn
200 gr Sushi Rijst
3 eetl Sushi-Azijn
1/2 Mango
kwart Komkommer
50 gr Wortel Juliënne
paar plakjes Ingelegde Roze Gember
Marinade voor de tonijn
1 teen in plakjes Knoflook
4 eetl Sojasaus (japanse)
3 eetl Mirin
1 Limoen
1 theel Sesamzaadjes
1 theel Chilivlokken
3 eetl Honing of Agave
2 eetl Sesamolie

voedingswaarden

823
Calorieën kcal
131.6g
Koolhydraten
14.4g
Vetten
37.2g
Eiwitten
4.2g
Vezels

recept opslaan

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Poké Bowl met Tonijn en Mango

Deze poké bowl bestaat uit verse tonijn, groenten en rijst.

Kenmerken:
  • Eiwitrijk
  • Glutenvrij
  • Rijk aan groenten
  • Snel
Keuken:

ingrediënten

  • Hoofdingrediënten

  • Marinade voor de tonijn

omschrijving

Delen

Deze poké bowl maak je in een handomdraai, zodat je snel kunt genieten van een heerlijke, gezonde maaltijd. Poké betekent snijden in het Hawaïaans en is een gerecht met rauw gemarineerde vis. Dit gerecht smaakt het lekkerst met zo vers mogelijke vis! Let in de supermarkt goed op dat je wel echt verse vis krijgt. Ga anders naar de visboer voor verse sushi-tonijn. Kijk ook naar onze andere poké bowl recepten.

28 Dagen Menu - Voorbeeld dag
28 Dagen Leefstijl Programma – Voorbeeld van 1 dag

Wil je direct aan de slag met een gezonde leefstijl en jezelf weerbaar maken tegen COVID-19?

Ons digitale leefstijlhandboek maakt dit jou gemakkelijk voor een zacht prijsje!

BEKIJK HET HANDBOEK

 

 

bereidingswijze

1
Klaar
10 min

Snijden van de ingrediënten

Ikzelf vindt het altijd prettig om als eerste alle ingrediënten te snijden.
In dit geval moet je de tonijn, mango en komkommer in blokjes snijden. En de knoflook in plakjes.

2
Klaar
20 min

Marinade maken

Begin met het maken van de marinade.
Voeg in een pannetje de knoflook, sojasaus, mirin, honing, sesamolie en naar smaak wat chilivlokken toe. Laat dit mengsel voor een minuut of 15 zachtjes pruttelen op laag vuur. LET OP dit mengsel hoeft niet te koken, want dan brandt het aan.
Na 15 minuten haal je het pannetje van het vuur en laat je deze afkoelen. Daarna voeg je nog naar smaak limoensap en sesamzaadjes toe.

3
Klaar
20 min

Sushi rijst koken

Kook, terwijl de marinade staat te pruttelen, de sushi rijst volgens de verpakking. Wanneer deze klaar is (en nog even moet nagaren met de deksel erop), voeg je de sushi azijn toe.

4
Klaar
1 min

Marineren van de tonijn

Voeg ongeveer 1 a 2 eetlepels van de marinade toe aan de tonijn. Je kan het 5 minuten
laten staan, maar het lekkerste is als de marinade ongeveer een kwartiertje in de tonijn heeft kunnen trekken.
De overige marinade kun je gebruiken als dressing over de poké bowl.

5
Klaar
5 min

Opmaken van de poké bowl

Maak nu de poké bowl op.
Pak een schaaltje en begin met de rijst in het midden. De overige ingrediënten leg je langs de rand van het schaaltje.
Garneer de poké bowl met wat sesamzaadje.

6
Klaar

Variatie

Natuurlijk kun je de ingrediënten aanpassen naar eigen smaak. Voeg bijvoorbeeld nog sojaboontjes toe of zeewiersalade als je dat lekker vindt.

Claudia

Recept Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik onderstaand formulier om een beoordeling achter te laten.
Gezonde Huisgemaakte Spreads voor op Brood
vorige
Gezonde Huisgemaakte Spreads voor op Brood
Groentelasagneschotel met Spinazie, Champignons en Plantaardig Gehakt
volgende
Groentelasagne met Spinazie en Plantaardig Gehakt
Gezonde Huisgemaakte Spreads voor op Brood
vorige
Gezonde Huisgemaakte Spreads voor op Brood
Groentelasagneschotel met Spinazie, Champignons en Plantaardig Gehakt
volgende
Groentelasagne met Spinazie en Plantaardig Gehakt

Voeg uw reactie toe

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here