PokéBowl met Zalm Avocado en Edamame

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Hoofdingrediënten
600 gr Zalm (vers) in kleine blokjes
140 gr Rijst (zilvervlies) Afgekoeld tot lauw (bruine of zwarte rijst kan ook)
1 Avocado
4 eetl Edamame Sojabonen Rijk aan Omega-3
Gemarineerde Komkommer
0.5 Komkommer
3 eetl Rijstazijn
Marinade voor zalmblokjes
1 teen Knoflook
3 cm Gember
3 eetl Sojasaus (japanse)
2 eetl Sesamolie
1 eetl Balsamicoazijn
1 Bosui
Toppings
30 gr Waterkers Harde stelen verwijderen
1 vel Nori (zeewier) In stukken gescheurd
1 handje Tuinkers Handje tuinkers of andere cressen
1 Citroen
Zwart Sesamzaad

Nutritional information

635
Calorieën kcal
38.1g
Koolhydr
32.5g
Vet
42.1g
Eiwit
9,1g
Vezels

PokéBowl met Zalm Avocado en Edamame

Deze verrukkelijke en gezonde maaltijd kan iedereen waarderen!

Features:
  • Eiwitrijk
  • Glutenvrij
  • Rijk aan groenten
Cuisine:

Ingredients

  • Hoofdingrediënten

  • Gemarineerde Komkommer

  • Marinade voor zalmblokjes

  • Toppings

Directions

Share

Pokébowl, ik kies jou! Je groenten, eiwitten én gezonde koolhydraten (zilvervliesrijst) in één vrolijke bowl. De norivellen die gemaakt zijn van zeewier geven het een extra bijzondere touch wat voedingswaarde betreft. Ze bevatten namelijk veel eiwit, ijzer, vitaminen en mineralen (ook B12!). Dus ben je op zoek naar een gerecht waarmee je je lichaam even kan voeden met een heleboel goede nutriënten? Met deze bowl verzamel je ze allemaal! Leuk weetje: Poké is een Hawaiiaans gerecht met rauw gemarineerde vis. Poké betekent snijden in het Hawaiiaans en het komt van de manier waarop de vis gesneden is. Geniet ervan!

Steps

1
Done
70 min

Zalm snijden en marineren

Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 1cm bij 1cm en doe deze in een plat schaaltje om in te marineren.

Rasp de gember (bevroren gember is makkelijker raspen) .
Rasp of pers ook de knoflook.
Hak de lente-ui zo fijn mogelijk.
Voeg de sojasaus, sesamolie en balsamicoazijn en de gember, ui en knoflook aan het schaaltje toe en roer door elkaar.

Laat vervolgens afgedekt in de koelkast, minstens 1 uur marineren.

2
Done
5 min

Komkommer

Snijd dunne plakken van de komkommer met behulp van bijvoorbeeld een kaasschaaf of mandoline.

Marineer ze in een schaal met rijstazijn voor minimaal 45min.

Laat de plakken daarna in een vergiet uitlekken.

3
Done
5 min

Bowl Opmaken

Vul 4 kommetjes met de rijst, blokjes zalm en avocado, plakken komkommer, waterkers, sojabonen, stukjes norivel en tuinkers of andere cressen.

Bewaar de achtergebleven marinade van de zalm.

4
Done
5 min

Dressing

Meng de overgebleven marinade van de zalm met het sap van een halve citroen, de sojasaus en sesamolie (naar smaak).
Klop tot een dressing en schenk daarna over de kommetjes.

Strooi om af te maken er nog wat (zwart) sesamzaad overheen.

Claudia

Banaan Havermout Pannenkoekjes
next
Banaan Havermout Pannenkoekjes
Banaan Havermout Pannenkoekjes
next
Banaan Havermout Pannenkoekjes

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment