ingrediënten
- 1 grote Banaan
- 3 Verse Eieren
- 40 gr Havermoutvlokken2 volle eetlepels
- 50 ml MelkHavermelk of koemelk
- 1 tl Kaneelpoeder
- 1 snufje Zout
omschrijving
Deze overheerlijke en gezonde pannenkoekjes van banaan en havermout klinken misschien te gezond om waar te zijn, maar schijn bedriegt. Lekker voor een zondagochtend. Of maandagochtend. Of…elke dag? Je kan ook makkelijk een grotere hoeveelheid beslag maken en een deel invriezen om later te gebruiken.
Dit is een basisrecept voor banaan havermout pannenkoekjes maar je kan er nog alle kanten mee op. Meng het beslag bijvoorbeeld met cacao nibs, chiazaad (wel op het einde toevoegen) of kokosrasp. Je kan ze heerlijk toppen met vers fruit of bevroren fruit even opwarmen en erover gieten.
Heb je houvast nodig om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen? Probeer dan ons 28 Dagen Menuplan!
Wil je direct aan de slag met een gezonde leefstijl en jezelf weerbaar maken tegen COVID-19?
Ons digitale leefstijlhandboek maakt dit jou gemakkelijk voor een zacht prijsje!
bereidingswijze
1 Klaar | Prak de banaan met een vork tot een papje of kleine stukjes. Door dit met de vork te doen ipv met een staafmixer, proef je banaan beter. |
2 Klaar | Voeg de havermoutvlokken, de banaan en de havermelk bij de geprakte banaan. Voeg een snufje zout toe. |
3 Klaar | Gebruik een anti-aanbak pan of een klein beetje olijfolie en bak kleine pannenkoekjes met 1 eetlepel beslag per pannenkoekje. Wanneer het pannenkoekje droog aan de bovenkant is kan je deze omdraaien. |