ingrediënten
Hoofdingrediënten
- 600 gr Zalm (vers)in kleine blokjes
- 140 gr Rijst (zilvervlies)Afgekoeld tot lauw (bruine of zwarte rijst kan ook)
- 1 Avocado
- 4 eetl Edamame SojabonenRijk aan Omega-3
Gemarineerde Komkommer
- 0.5 Komkommer
- 3 eetl Rijstazijn
Marinade voor zalmblokjes
- 1 teen Knoflook
- 3 cm Gember
- 3 eetl Sojasaus (japanse)
- 2 eetl Sesamolie
- 1 eetl Balsamicoazijn
- 1 Bosui
Toppings
- 30 gr WaterkersHarde stelen verwijderen
- 1 vel Nori (zeewier)In stukken gescheurd
- 1 handje TuinkersHandje tuinkers of andere cressen
- 1 Citroen
- Zwart Sesamzaad
omschrijving
Pokébowl, ik kies jou! Je groenten, eiwitten én gezonde koolhydraten (zilvervliesrijst) in één vrolijke bowl. De norivellen die gemaakt zijn van zeewier geven het een extra bijzondere touch wat voedingswaarde betreft. Ze bevatten namelijk veel eiwit, ijzer, vitaminen en mineralen (ook B12!). Dus ben je op zoek naar een gerecht waarmee je je lichaam even kan voeden met een heleboel goede nutriënten? Met deze bowl verzamel je ze allemaal! Leuk weetje: Poké is een Hawaiiaans gerecht met rauw gemarineerde vis. Poké betekent snijden in het Hawaiiaans en het komt van de manier waarop de vis gesneden is. Geniet ervan!
Wil je direct aan de slag met een gezonde leefstijl en jezelf weerbaar maken tegen COVID-19?
Ons digitale leefstijlhandboek maakt dit jou gemakkelijk voor een zacht prijsje!
bereidingswijze
1 Klaar 70 min | Zalm snijden en marinerenSnijd de zalm in blokjes van ongeveer 1cm bij 1cm en doe deze in een plat schaaltje om in te marineren. Rasp de gember (bevroren gember is makkelijker raspen) . Laat vervolgens afgedekt in de koelkast, minstens 1 uur marineren. |
2 Klaar 5 min | KomkommerSnijd dunne plakken van de komkommer met behulp van bijvoorbeeld een kaasschaaf of mandoline. Marineer ze in een schaal met rijstazijn voor minimaal 45min. Laat de plakken daarna in een vergiet uitlekken. |
3 Klaar 5 min | Bowl Opmaken |
4 Klaar 5 min | Dressing |
2 Reacties Verberg Reacties
Vooral de zalm is lekker in de marinade. Verder heerlijke combi!
Bedankt voor je reactie Ans! Fijn dat het heeft gesmaakt. 🙂