Soep van Zoete Aardappel en Paprika

Deel het op je sociale netwerk:

Of kopieer onderstaande url en deel het dan

ingrediënten

Personen Aanpassen:
450 gr Zoete aardappel
2 Rode Paprika
2 Rode Ui
1 verse stronk Gember
2 teen Knoflook
200 ml Kokosmelk
1/2 Groenten Bouillonblokje
2 theel Cajunkruiden
Zwarte Peper Naar smaak
Zout Naar smaak
Topping
2 theel Olijfolie
1 theel Yoghurt
75 gr Feta
1 takje Verse tijm

voedingswaarden

477
Calorieën kcal
62.2g
Koolhydraten
18.4g
Vet
13.8g
Eiwit
10.9g
Vezels

recept opslaan

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Soep van Zoete Aardappel en Paprika

Kenmerken:
  • Glutenvrij
  • Rijk aan groenten
  • Vegetarisch
Keuken:

ingrediënten

  • Topping

omschrijving

Delen

Wij houden van soepen. Waarom? Ze zijn ideaal om een flink portie van te maken, te portioneren en in te vriezen. Deze voedzame en heerlijk gekruide soep is top om te eten als lunch of lichte avondmaaltijd. Eet de soep bijvoorbeeld met stukjes geroosterd volkoren brood. Hij zit vol groenten en als je de yoghurt als topping weg laat of vervangt dan is hij ook nog eens veganistisch. Oranje boven!

28 Dagen Menu - Voorbeeld dag
28 Dagen Leefstijl Programma – Voorbeeld van 1 dag

Wil je direct aan de slag met een gezonde leefstijl en jezelf weerbaar maken tegen COVID-19?

Ons digitale leefstijlhandboek maakt dit jou gemakkelijk voor een zacht prijsje!

BEKIJK HET HANDBOEK

 

 

bereidingswijze

1
Klaar
5

Snijden

Versnipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Was de zoete aardappel en de paprika en snijd deze klein.

Schil de gember en rasp deze.
Bekijk deze video hoe je dit handig kan doen.

2
Klaar
20

Soep

Verhit vervolgens olie in een soeppan en fruit kort de ui, knoflook en gember. Doe dit ongeveer 2 minuten en zet het vuur niet te hoog. Als het verbrand is het zonde van de smaak van de soep.

Bak ook even kort de cajunkruiden en voeg de zoete aardappelen en de paprika toe in de pan. Bak dit een paar minuten en voeg hierna de kokosmelk toe met 350 ml water.

Breng aan de kook en voeg de groentebouillon toe. Kook ongeveer een kwartiertje en breng op smaak met peper en zout en cajunkruiden.

Pureer de soep met een staafmixer. Je kan de soep nu nog aanpassen met meer water/kruiden.

3
Klaar

Serveren

Voeg bij het serveren de verse tijm, yoghurt en feta toe als topping.

Rosa

Eten is mijn passie, wat zich in mijn dagelijks leven uit in werken als health coach/diëtist en kok. De kennis en ervaring die ik in het werkveld opdoe deel ik graag met jou om je te inspireren en motiveren.

Recept Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik onderstaand formulier om een beoordeling achter te laten.
Aubergine Feta op een bordje
vorige
Geroosterde Aubergine met Feta
Homemade Granola in blauwe schaaltjes
volgende
Best Homemade Granola Ontbijt
Aubergine Feta op een bordje
vorige
Geroosterde Aubergine met Feta
Homemade Granola in blauwe schaaltjes
volgende
Best Homemade Granola Ontbijt

Voeg uw reactie toe