Ingredients
- 450 gr Zoete aardappel
- 2 Rode Paprika
- 2 Rode Ui
- 1 verse stronk Gember
- 2 teen Knoflook
- 200 ml Kokosmelk
- 1/2 Groenten Bouillonblokje
- 2 theel Cajunkruiden
- Zwarte PeperNaar smaak
- ZoutNaar smaak
Topping
- 2 theel Olijfolie
- 1 theel Yoghurt
- 75 gr Feta
- 1 takje Verse tijm
Directions
Wij houden van soepen. Waarom? Ze zijn ideaal om een flink portie van te maken, te portioneren en in te vriezen. Deze voedzame en heerlijk gekruide soep is top om te eten als lunch of lichte avondmaaltijd. Eet de soep bijvoorbeeld met stukjes geroosterd volkoren brood. Hij zit vol groenten en als je de yoghurt als topping weg laat of vervangt dan is hij ook nog eens veganistisch. Oranje boven!
Steps
1 Done 5 | SnijdenVersnipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de zoete aardappel en de paprika en snijd deze klein. Schil de gember en rasp deze. |
2 Done 20 | SoepVerhit vervolgens olie in een soeppan en fruit kort de ui, knoflook en gember. Doe dit ongeveer 2 minuten en zet het vuur niet te hoog. Als het verbrand is het zonde van de smaak van de soep. Bak ook even kort de cajunkruiden en voeg de zoete aardappelen en de paprika toe in de pan. Bak dit een paar minuten en voeg hierna de kokosmelk toe met 350 ml water. Breng aan de kook en voeg de groentebouillon toe. Kook ongeveer een kwartiertje en breng op smaak met peper en zout en cajunkruiden. Pureer de soep met een staafmixer. Je kan de soep nu nog aanpassen met meer water/kruiden. |
3 Done | ServerenVoeg bij het serveren de verse tijm, yoghurt en feta toe als topping. |