ingrediënten
- 270 gr HavermoutvlokkenGrove vlokken
- 50 gr Walnoten
- 50 gr Pistachenoten
- 50 gr Cashewnoten
- 75 gr Rozijnen
- 30 gr CranberriesGedroogde
- 35 gr Zonnebloempitten
- 35 gr Pompoenpitten
- 15 gr Kokosvlokken
- 175 gr Dadels (ontpit)
- 120 gr Tahin naturel
- 3 gr Kaneelpoeder
- Snufje Zout
omschrijving
Waarom dit de beste is? Er komt geen honing aan te pas! Daar worden we blij van omdat je daardoor toch veel suiker toevoegt zonder veel voedingsstoffen. Deze granola is gezoet met een mengsel van dadel en tahin en de rozijnen en cranberries zorgen voor een extra zoetje. Zo lekker zelfs, dat deze granola bij Hotel Credible (in Nijmegen) in de breakfast bowl is gekomen! Als je hem dus wil testen voor je hem zelf gaat maken heb je meteen een excuus om te gaan ontbijten op de leukste plek in Nijmegen 😉


Wil je direct aan de slag met een gezonde leefstijl en jezelf weerbaar maken tegen COVID-19?
Ons digitale leefstijlhandboek maakt dit jou gemakkelijk voor een zacht prijsje!
bereidingswijze
1 Klaar 5 | Dadel-tahin mengselMix de dadels met de tahin en 3 eetlepels water in een keukenmachine. |
2 Klaar 5 | GranolaMeng dit samen met de havermoutvlokken, noten, zaden, pitten, kaneel en zout goed door elkaar. Dit kan je met een spatel doen of je handen gebruiken, dan kan je het goed door elkaar kneden. |
3 Klaar 20 | BakkenBak dit 20 minuten af op 165 graden en voeg de laatste 5 minuten de rozijnen en cranberries toe. Meng tussen het bakken door nog een paar keer goed door elkaar om te voorkomen dat alles aan elkaar blijft plakken. Voeg de kokosflakes toe op het einde, deze bak je niet mee. Serveertip: met vers fruit en chiazaadjes. |