Rijkgevulde Quinoasalade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
275 gr Quinoa
2 Aubergine
3 eetl Olijfolie
50 gr Gemengde Noten
800 gr Kikkererwten 2 blikjes
150 gr Zongedroogde tomaten
250 gr Gerookte Kipfilet in reepjes
100 gr Boerenkool
Zout Naar smaak
Zwarte Peper Naar smaak
1 Rode Ui
2 eetl Rode wijnazijn Naar smaak
30 gr Koriander

Nutritional information

839
Calorieën kcal
89.1g
Koolhydraten
28.6g
Vetten
42.6g
Eiwitten
26g
Vezels

Rijkgevulde Quinoasalade

Features:
  • Eiwitrijk
  • Glutenvrij
  • Rijk aan groenten
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Denk aan alle voedingsstoffen die je binnenkrijgt met deze salade en geef dit cadeau aan je lichaam. Puur genieten, voor jou én je kleine vrienden die in je darm leven en blij worden van deze voedingsstoffen. Die vrienden, ook wel bacteriën of ons microbioom genoemd, hebben we nodig voor een gezond afweersysteem. Welke en hoeveel bacteriën er in jouw darm leven hangt af van wat jij ze te eten geeft. Hoe gezonder en gevarieerder jij eet, hoe meer goede bacteriën jij erbij krijgt. Kortom: eet veel groenten en eet gevarieerd. Met deze quinoasalade kom je al een heel eind! Lekker om lauwwarm te eten, maar ook geschikt om de volgende dag gewoon mee naar je werk te nemen en koud te eten.

Steps

1
Done
15

Quinoa

Kook de quinoa zoals aangegeven staat op de verpakking en giet hem daarna af.

Je kan ondertussen verder met het snijden en bereiden van de rest van de salade zoals hieronder staat aangegeven.

2
Done
10

Bakken

Snijd de aubergines in plakken en bak ze in ongeveer 10 minuten gaar. Keer ze ondertussen wel een paar keer om en kruid ze met zout en peper.

Bereid ondertussen:
Laat de kikkererwten uitlekken en bak deze ongeveer 5 minuutjes met wat peper en zout. Voeg op het laatste de boerenkool te en bak deze kort mee.

Hierna rooster je de noten in de pan tot ze een goud-bruin kleurtje krijgen. Hiervoor hoef je geen olie te gebruiken.

3
Done
5

Salade

Laat de zongedroogde tomaten uitlekken. Doe dit met een bakje eronder want je wil de olie bewaren.

Snij de ui in dunne ringen en de koriander hak je fijn.

Meng nu de quinoa, aubergine, noten, kikkererwten, boerenkool, zongedroogde tomaten, kip, ui, koriander en 2 eetlepels van de opgevangen olie. Voeg ook de rode wijnazijn toe naar eigen smaak.

Rosa

Eten is mijn passie, wat zich in mijn dagelijks leven uit in werken als health coach/diëtist en kok. De kennis en ervaring die ik in het werkveld opdoe deel ik graag met jou om je te inspireren en motiveren.

Homemade Granola in blauwe schaaltjes
previous
Best Homemade Granola Ontbijt
Klassieke Groene Smoothie
next
Klassieke Groene Smoothie met Spinazie
Homemade Granola in blauwe schaaltjes
previous
Best Homemade Granola Ontbijt
Klassieke Groene Smoothie
next
Klassieke Groene Smoothie met Spinazie

Add Your Comment