Rijkgevulde Quinoasalade

Deel het op je sociale netwerk:

Of kopieer onderstaande url en deel het dan

ingrediënten

Personen Aanpassen:
275 gr Quinoa
2 Aubergine
3 eetl Olijfolie
50 gr Gemengde Noten
800 gr Kikkererwten 2 blikjes
150 gr Zongedroogde tomaten
250 gr Gerookte Kipfilet in reepjes
100 gr Boerenkool
Zout Naar smaak
Zwarte Peper Naar smaak
1 Rode Ui
2 eetl Rode wijnazijn Naar smaak
30 gr Koriander

voedingswaarden

839
Calorieën kcal
89.1g
Koolhydraten
28.6g
Vetten
42.6g
Eiwitten
26g
Vezels

recept opslaan

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Rijkgevulde Quinoasalade

Kenmerken:
  • Eiwitrijk
  • Glutenvrij
  • Rijk aan groenten

ingrediënten

omschrijving

Delen

Denk aan alle voedingsstoffen die je binnenkrijgt met deze salade en geef dit cadeau aan je lichaam. Puur genieten, voor jou én je kleine vrienden die in je darm leven en blij worden van deze voedingsstoffen. Die vrienden, ook wel bacteriën of ons microbioom genoemd, hebben we nodig voor een gezond afweersysteem. Welke en hoeveel bacteriën er in jouw darm leven hangt af van wat jij ze te eten geeft. Hoe gezonder en gevarieerder jij eet, hoe meer goede bacteriën jij erbij krijgt. Kortom: eet veel groenten en eet gevarieerd. Met deze quinoasalade kom je al een heel eind! Lekker om lauwwarm te eten, maar ook geschikt om de volgende dag gewoon mee naar je werk te nemen en koud te eten.

28 Dagen Menu - Voorbeeld dag
28 Dagen Leefstijl Programma – Voorbeeld van 1 dag

Wil je direct aan de slag met een gezonde leefstijl en jezelf weerbaar maken tegen COVID-19?

Ons digitale leefstijlhandboek maakt dit jou gemakkelijk voor een zacht prijsje!

BEKIJK HET HANDBOEK

 

 

bereidingswijze

1
Klaar
15

Quinoa

Kook de quinoa zoals aangegeven staat op de verpakking en giet hem daarna af.

Je kan ondertussen verder met het snijden en bereiden van de rest van de salade zoals hieronder staat aangegeven.

2
Klaar
10

Bakken

Snijd de aubergines in plakken en bak ze in ongeveer 10 minuten gaar. Keer ze ondertussen wel een paar keer om en kruid ze met zout en peper.

Bereid ondertussen:
Laat de kikkererwten uitlekken en bak deze ongeveer 5 minuutjes met wat peper en zout. Voeg op het laatste de boerenkool te en bak deze kort mee.

Hierna rooster je de noten in de pan tot ze een goud-bruin kleurtje krijgen. Hiervoor hoef je geen olie te gebruiken.

3
Klaar
5

Salade

Laat de zongedroogde tomaten uitlekken. Doe dit met een bakje eronder want je wil de olie bewaren.

Snij de ui in dunne ringen en de koriander hak je fijn.

Meng nu de quinoa, aubergine, noten, kikkererwten, boerenkool, zongedroogde tomaten, kip, ui, koriander en 2 eetlepels van de opgevangen olie. Voeg ook de rode wijnazijn toe naar eigen smaak.

Rosa

Eten is mijn passie, wat zich in mijn dagelijks leven uit in werken als health coach/diëtist en kok. De kennis en ervaring die ik in het werkveld opdoe deel ik graag met jou om je te inspireren en motiveren.

Recept Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik onderstaand formulier om een beoordeling achter te laten.
Homemade Granola in blauwe schaaltjes
vorige
Best Homemade Granola Ontbijt
Klassieke Groene Smoothie
volgende
Klassieke Groene Smoothie met Spinazie
Homemade Granola in blauwe schaaltjes
vorige
Best Homemade Granola Ontbijt
Klassieke Groene Smoothie
volgende
Klassieke Groene Smoothie met Spinazie

Voeg uw reactie toe

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here