ingrediënten
- 3 stuks Aubergine
- 300 gram Feta
- 1 Bosje Koriander
- 4 eetlepels Extra vierge olijfolie
- 1 handje Granaatappelpitjes
- ZoutNaar smaak
- Zwarte PeperNaar smaak
omschrijving
Wie wil ook langer buiten genieten als de zon schijnt? Dit gerecht kan je in de zomer bereiden op de bbq, maar kan ook gewoon in je keuken in de grillpan. De aubergines krijgen een lekkere rokerige smaak op de bbq en worden super lekker zacht van binnen zodat je ze met een lekkere topping erop kan uitlepelen. Verras je vrienden met dit heerlijke bbq gerecht!
Wil je direct aan de slag met een gezonde leefstijl en jezelf weerbaar maken tegen COVID-19?
Ons digitale leefstijlhandboek maakt dit jou gemakkelijk voor een zacht prijsje!
bereidingswijze
1 Klaar 20 | AuberginesVerwarm een bbq of de grillpan. Rooster hierop de hele aubergines ongeveer 20 minuten totdat ze zacht en licht geblakerd zijn. Snij na het roosteren de aubergines in de lengte doormidden. |
2 Klaar 5 | OpdienenHaal het vruchtvlees uit de aubergines met een lepel en doe dit in een bak. Hak de koriander fijn. Verkruimel de feta en roer dit door elkaar met het vruchtvlees, de koriander en olijfolie. Voeg ook peper en zout toe naar smaak. Schep dit mengsel terug in de aubergines en leg deze weer op de bbq of in de pan totdat ze weer opgewarmd zijn, ook van binnen. Besprenkel de aubergines met de granaatappelpitjes en smullen maar! Serveertip: voeg nog wat verse koriander toe en serveer de aubergines met een frisse salade. Of een beetje yoghurt nog eroverheen! |