ingrediënten
Couscous
- 350 gr Volkoren Couscous
- 350 ml Waterkokend
- 1 Groenten Bouillonblokje
- 2 theel Ras El Hanout, SpecerijenMix
- 1 eetl Olijfolie
Groentenmengsel
- 1 Courgettein cm blokjes
- 1/2 pot Geroosterde rode paprikain cm reepjes
- 2 Grote UiGesnipperd
- 5 Gedroogde Abrikozenfijngehakt
- 2 teen Knoflook
- 1 brok Feta
omschrijving
Deze makkelijke couscous salade is perfect om mee te nemen!
Een lekker en makkelijk gerecht waar je alle kanten mee op kunt. Dit is een goed voorbeeld recept voor een lunch salade met couscous en veel groenten. Maar met wat creativiteit kunnen er makkelijk nog meer groenten of kruiden aan toegevoegd worden. We gebruiken graag volkoren couscous omdat hier lekker veel vezels inzitten waar je weer langer van vol zit. Perfect dus als lunch op het werk of tussendoor even een hapje. Ook makkelijk mee te nemen of te maken voor meerdere dagen zodat je deze couscous salade mee kan nemen. Invriezen kan wel maar kan de smaak wel iets beïnvloeden.
De “salade” is goed van te voren klaar te maken en bijvoorbeeld mee te nemen naar werk, picknick of barbecue. Een aantal dagen houdbaar in de koelkast en koud net zo lekker als warm. Een echte alleskunner! 🙂
Kijk naar nog meer van dit soort handige en lekkere salades!


Wil je direct aan de slag met een gezonde leefstijl en jezelf weerbaar maken tegen COVID-19?
Ons digitale leefstijlhandboek maakt dit jou gemakkelijk voor een zacht prijsje!
bereidingswijze
1 Klaar 10 min | Groenten snijdenSnijdt de courgette in blokjes. Doe dit door eerst de courgette in lengte in 6 plakken te snijden. Vervolgens 3 plakken op een snijplank weer in 6 repen. En daarna blokjes van ongeveer 1cm. Knijp het vocht uit de geroosterde paprika's. Snipper de ui in klein of grove stukken. Beide is prima! Hak de abrikozen in stukjes van 1cm. Hak de knoflook in kleine stukjes. |
2 Klaar 10 min | GroentenmengselBak in een beetje olijfolie en op hoog vuur eerst de courgette en ui een beetje bruin. Voeg vervolgens de knoflook, paprika en abrikozen toe en bak totdat de courgette een beetje zachter is geworden. Breng op smaak met een klein beetje peper en zout en laat in een grote bak afkoelen. |
3 Klaar 10 min | CouscousHet lekkerste is om de droge couscous, voor het wellen met water, eerst bruin te bakken in de koekenpan met een beetje olijfolie. Vervolgens als de couscous een duidelijke bruine kleur heeft... na een minuut of 10.. dan voeg je de 2 theelepels Ras El Hanout kruidenmix er aan toe. Zet het gasfornuis nu uit! Kook het water in een waterkoker. (zelfde hoeveelheid in ml als couscous in gr) Laat een paar minuten met de deksel op de pan de couscous wellen. |
4 Klaar | Opdienen |