ingrediënten
- 4 Volkoren Broodje
- 1 Avocado
- 2 Verse Eieren
- 4 plakken Tomaat
- 4 tl Japanse Mayonaise
- 8 snufjes Zout
- 8 draai Zwarte Peper
- 2 eetl Olijfolievoor het bakken van het ei
omschrijving
Een broodje zoals deze lijkt misschien zo voor de hand liggend, maar tussen al die recepten vergeten we soms dat een heel gewoon Hollands broodje ook dikke prima is. Hierbij dus een simpel receptje om je eraan te herinneren dat gezond eten heel makkelijk kan zijn, en dat brood ook geen boosdoener is! Lees meer daarover in dit blog. Gebruik wel altijd een volkoren broodje of boterham, en beleg lekker met groenten en ei! Geen gedoe, gewoon genieten.


Wil je direct aan de slag met een gezonde leefstijl en jezelf weerbaar maken tegen COVID-19?
Ons digitale leefstijlhandboek maakt dit jou gemakkelijk voor een zacht prijsje!
bereidingswijze
1 Klaar | Bak de broodjes volgens de verpakking en snijdt deze doormidden. Ook erg lekker met vers gebakken witte tijgerbollen. |
2 Klaar | Halveer de avocado en snijd met een mes plakjes in de avocado. Gebruik vervolgens een eetlepel om de plakjes los te maken van de schil. Beleg de onderste helft van het broodje met de plakjes avocado. |
3 Klaar | Laat een koekenpan goed heet worden en bak een eitje op hoog vuur in 1 eetlepel olijfolie. Bak het eitje lekker knapperig aan de randen. Je kan de eidooier heel laten maar dan wordt het eten een uitdaging zonder knoeien :). |
4 Klaar | Beleg het broodje op de volgende manier: Mayonaise |