ingrediënten
- 120 gr Rijst (zilvervlies)
- 150 gr Kipdijfilet
- 2 Verse Eieren
Verse Groenten
- 2 Bosui
- 2 Wortel
- 2 roosje Broccoli
- 2 roosje Bloemkool
- 6 stuks Sugarsnaps
- 1 stengel Paksoi
Of snel groentepakket
- 1 Groentenpakketklik op de link
Smaakmakers
- 3 teen Knoflook
- 2 cm Gember
- 1 eetl Soyasaus (lichte)
- 1 eetl Vissaus
- 1 tl KippenpoederChicken Powder Hong Kong Style
- 1 tl Suiker (kristal)
- 2 eetl Rijstolie
omschrijving
Thaise nasi goreng “Kua Pad Mu” de gezonde variant. Met zilvervliesrijst namelijk. Vaak niet de favoriet, maar onterecht vinden wij. De reden om deze volkoren variant te gebruiken in je rijstgerecht is namelijk de voedingswaarde ervan. Bij zilvervliesrijst eet je namelijk de hele rijstkorrel op, inclusief velletje, waardoor je meer vezels en vitaminen binnen krijgt wat een positief gezondheidseffect oplevert. Daarbij vult het ook een stuk meer dus je zit gegarandeerd sneller en langer vol. Voor iedereen die graag een paar kilo’s eraf wil of meer energie wil hebben is zilvervliesrijst dus onmisbaar in je keukenkastje. Dit zijn kleine en makkelijke aanpassingen om jouw eetpatroon te optimaliseren. En wie wil er niet langer genieten?
Wil je direct aan de slag met een gezonde leefstijl en jezelf weerbaar maken tegen COVID-19?
Ons digitale leefstijlhandboek maakt dit jou gemakkelijk voor een zacht prijsje!
bereidingswijze
1 Klaar | Rijst koken en af laten koelenKook de pandan rijst volgens omschrijving. Tip! Kook de rijst een dag van tevoren en laat afkoelen in de koelkast. |
2 Klaar | Groenten snijdenWas de groenten! Vervolgens, snijd de: |
3 Klaar | Kip snijdenSnijd de kip in dunne plakjes van maximaal een 1/2cm. Tip! Dit gaat makkelijker wanneer de kip nog een beetje bevroren is. |
4 Klaar | Voorbereiding voor bakkenDoe de gesneden groenten in een grote kom. |
5 Klaar | BakkenLaat op hoog vuur in een wok rijstolie of andere olie, heet worden. Bak vervolgens de volledige inhoud van de kom in de wokpan door met een wokschep de rijst en groenten hoog tegen de rand te drukken. |