Authentiek Thais Gebakken Zilvervliesrijst

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
120 gr Rijst (zilvervlies)
150 gr Kipdijfilet
2 Verse Eieren
Verse Groenten
2 Bosui
2 Wortel
2 roosje Broccoli
2 roosje Bloemkool
6 stuks Sugarsnaps
1 stengel Paksoi
Of snel groentepakket
1 Groentenpakket klik op de link
Smaakmakers
3 teen Knoflook
2 cm Gember
1 eetl Soyasaus (lichte)
1 eetl Vissaus
1 tl Kippenpoeder Chicken Powder Hong Kong Style
1 tl Suiker (kristal)
2 eetl Rijstolie

Nutritional information

468
Calorieën kcal
31g
Koolhydraten
22g
Vet
33.4g
Eiwit
6.1g
Vezels

Authentiek Thais Gebakken Zilvervliesrijst

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

  • Verse Groenten

  • Of snel groentepakket

  • Smaakmakers

Directions

Share

Thaise nasi goreng “Kua Pad Mude gezonde variant. Met zilvervliesrijst namelijk. Vaak niet de favoriet, maar onterecht vinden wij. De reden om deze volkoren variant te gebruiken in je rijstgerecht is namelijk de voedingswaarde ervan. Bij zilvervliesrijst eet je namelijk de hele rijstkorrel op, inclusief velletje, waardoor je meer vezels en vitaminen binnen krijgt wat een positief gezondheidseffect oplevert. Daarbij vult het ook een stuk meer dus je zit gegarandeerd sneller en langer vol. Voor iedereen die graag een paar kilo’s eraf wil of meer energie wil hebben is zilvervliesrijst dus onmisbaar in je keukenkastje. Dit zijn kleine en makkelijke aanpassingen om jouw eetpatroon te optimaliseren. En wie wil er niet langer genieten?

Steps

1
Done

Rijst koken en af laten koelen

Kook de pandan rijst volgens omschrijving.
Laat vervolgens volledig afkoelen met de deksel op de pan en besprenkel met wat rijstolie of andere olie en roer door.

Tip! Kook de rijst een dag van tevoren en laat afkoelen in de koelkast.

2
Done

Groenten snijden

Was de groenten!

Vervolgens, snijd de:
Bosui, Wortel, Broccoli en Bloemkool in +/- 1 cm blokjes.
Sugarsnaps door de helft.
Paksoi in 2cm stukken inclusief het blad.
Knoflook in kleine stukjes
Gember in kleine stukjes

3
Done

Kip snijden

Snijd de kip in dunne plakjes van maximaal een 1/2cm.

Tip! Dit gaat makkelijker wanneer de kip nog een beetje bevroren is.

4
Done

Voorbereiding voor bakken

Doe de gesneden groenten in een grote kom.
Voeg de afgekoelde rijst toe.
Voeg de gember en knoflook toe.
Voeg de smaakmakers toe over de rijst zodat dit erin trekt.

5
Done

Bakken

Laat op hoog vuur in een wok rijstolie of andere olie, heet worden.
Bak eerst de kip in wok totdat deze gaar is.
Voeg het ei toe en roerbak door de kip.

Bak vervolgens de volledige inhoud van de kom in de wokpan door met een wokschep de rijst en groenten hoog tegen de rand te drukken.
Laat een paar keer flink knapperig aanbakken (3-5min ongeveer) totdat de groenten beetgaar is en zonder al teveel te roeren!

Wouter

Zelf ervaar ik hoe het optimaliseren van denkpatroon, voeding, ontspanning en beweging een positieve werking op mijn leven heeft. Neem een voorbeeld aan onze leefstijl om ook gezonder en gelukkiger te leven!

bord met rustiek volkoren broodje met avocado tomaat ei en mayonaise
previous
Volkorenbroodje met Avocado, Ei en Tomaat
wit bord en vork met omelet met kastagne champignons tomaat en salie
next
Omelet met Paddenstoel, Tomaat en Salie
bord met rustiek volkoren broodje met avocado tomaat ei en mayonaise
previous
Volkorenbroodje met Avocado, Ei en Tomaat
wit bord en vork met omelet met kastagne champignons tomaat en salie
next
Omelet met Paddenstoel, Tomaat en Salie

Add Your Comment