Ingredients
- 3,5 Bananen
- 150 gr Havermoutvlokken
- 50 gr Pecannoten
- 4 Verse Eieren
- 10 gr Bakpoeder
- 2 eetl Honing
- 3 theel Kaneelpoeder
- 2 snufje Zout
- 5 dopjes Vanille extract
- 200 ml Melk
- 100 gr Dadels (ontpit)
Directions
Dit is in één woord ideaal. Als tussendoortje, snel ontbijt on-the-go of als gezonde treats bij de koffie. Ideaal om te bakken en in plakken in de vriezer te bewaren. Even ontdooien en eventueel een paar minuutjes in de oven voor het opeten. Ik zei het toch, ideaal! We hebben veel recepten uitgeprobeerd en deze verhouding van de ingrediënten is toch echt de winnaar. Een beetje sticky met een lekkere bananensmaak.
Steps
1 Done 15 minuten | BeslagVerwarm de oven voor op 175 graden. Mix in een keukenmachine de bananen. Voeg hierna de havermout (je kan de havermout ook even van tevoren fijnmalen, doe dit dan voordat je de bananen mixt en haal het er daarna uit), eieren, bakpoeder, honing, zout, dadels, vanille, en kaneel toe. Meng handmatig de pecannoten door het beslag. Vet een cakevorm in of gebruik bakpapier. |
2 Done 45 minuten | Afbakken en serverenBak de cake ongeveer in 45 af in de oven. Je kan controleren of hij gaar is door er met een satéprikker of vork in te prikken. Als die schoon eruit komt is de cake gaar. Als de cake is afgekoeld is kan je hem in plakjes snijden en in de vriezer bewaren. |