ingrediënten
- 12 Dadels (ontpit)Zonder Pit
- 180 gr Havermoutvlokken
- 250 ml Pindakaas
- 30 gr Gebroken Lijnzaad
- 1 eetlepel Kaneelpoeder
- 375 ml Yoghurt
- 100 gr Bevroren rood fruit
omschrijving
Ben je niet zo’n ontbijter? Liever een licht ontbijtje, of een lekkere frisse start van de dag op de warme zomerdagen? Heb jij van die gehaaste ochtenden waar je je eigen grab-n-go ontbijt wel voor kan gebruiken? Of gewoon zin om iets nieuws uit te proberen? Dan is deze ontbijtbar gesneden koek voor jou. Wij gebruiken voor dit recept kwark om hem eiwitrijker te maken, of plantaardige yoghurt (soya of kokos) voor dagen waarop we gaan voor veganistisch!


Wil je direct aan de slag met een gezonde leefstijl en jezelf weerbaar maken tegen COVID-19?
Ons digitale leefstijlhandboek maakt dit jou gemakkelijk voor een zacht prijsje!
bereidingswijze
1 Klaar 15 min | BarsVerwarm eerst het bevroren fruit in een pan op laag vuur totdat deze helemaal zacht zijn. Zet daarna opzij om af te koelen. Gebruik een mixer en mix eerst de dadels glad en gebruik een lepel om de randjes ook mee te nemen. Voeg daarna de havermout, lijnzaad, pindakaas en kaneel toe en mix allemaal samen. Ook hier kan het nodig zijn om tussendoor een paar keer de randen langs te gaan met een lepel om alles goed in te mixen. Leg in een schaal die je wilt gebruiken voor de bars (bv een lage rechthoekige) een bakpapier en leg hier de mix in. Duw alles goed plat en in de hoeken met een lepel en maak er een mooie rechte laag van. Hier overheen komt een laag met de yoghurt, maak deze ook mooi gelijk aan alle kanten. Als laatste komt hier het fruit overheen. |
2 Klaar 2 uur | VriezerPlaats de schaal in de vriezer voor ongeveer 1-2 uur. Ze zijn het lekkerste als je ze 5 minuutjes voor het eten uit de vriezer haalt. |