“Risotto” van Groenterijst & Bulgur

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Groentenrisotto
200 gr Bulgur
200 gr Broccoli
200 gr Bloemkool
1/2 theel. Chilivlokken
1 eetl. Dille
paddenstoelenmengsel
1 theel. Olijfolie
2 Rode Ui
400 gr Paddenstoelenmelange
1 theel. Thijm
1 theel. Komijnpoeder
3 eetl. Balsamicoazijn
2 eetl. Soyasaus (lichte)
Zout
Zwarte Peper
EXTRA
100 gr Feta
12 Vegaballetjes

Nutritional information

299
Calorieën kcal
33.9g
Koolhydr
9.9g
Vet
17.9g
Eiwit
8,4g
Vezels
100%
Dagelijkse Groentenbehoefte Voedingscentrum.nl

“Risotto” van Groenterijst & Bulgur

Vind je Risotto ook zo lekker? Dit bijzonder gezonde maar "romige" recept doet niet onder voor de vaak ongezonde risotto. En dat zelfs zonder boter maar met groenten..

Features:
  • Glutenvrij
  • Rijk aan groenten
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Groentenrisotto

  • paddenstoelenmengsel

  • EXTRA

Directions

Share

“Risotto” van Groenterijst & Bulgur! Vind je Risotto ook zo lekker? Dan zal deze structuur en variatie je ook gaan bevallen. Dit bijzonder gezonde maar “romige” recept doet niet onder voor een Italiaanse risotto. En dat zonder boter maar met groenten..

Deze heerlijke en gezonde groente-en bulgur risotto is een makkelijke en lekkere manier om 100% aan je dagelijkse groenten-behoefte te voldoen.

Steps

1
Done
10 min

Het Paddenstoelenmengsel

Snijd de champignons in plakjes en de rode ui in grove stukken (halveren en nog eens halveren)

Bak deze bruin in een koekenpan met olijfolie, op half hoog vuur.

Voeg halverwege de tijm (liefst vers) en komijnpoeder toe en roer door elkaar.

Blus als laatst af met 2 eetlepels balsamicoazijn en 2 eetlepels lichte sojasaus of gebruik wat zout ipv de sojasaus.

Wij gebruiken graag de volgende maatlepel:

2
Done
10 min

De groentenrijst voorbereiden

Rasp in een keukenmachine/hakmolen of met een staafmixer in een bak, de broccoli en bloemkool zo fijn als rijstkorrels. Klik hier voor de door ons gebruikte keukenmachine.

3
Done
15 min

Bulgur en Groentenrijst koken

Kook met bijvoorbeeld een waterkoker eerste ongeveer 1.5L water.
Kook met dit water in grote pan op het vuur of elektra, de bulgur volgens recept gaar in 10 - 15 minuten. Voeg eventueel een groenten boullion blokje aan het water toe.

Kook de laatste 5 minuten de gehakte broccoli en bloemkool mee met de bulgur.

De bloemkool moet net gaar zijn..

Giet de rijst en groenten af en meng in de pan met de dille en chillivlokken.

4
Done
10 min

Groentenballetjes bakken

Bak tijdens het koken van de bulgur alvast de groentenballetjes warm op een half-laag tot laag vuur.

5
Done
5 min

Opdienen

Schep voorzichtig het champignonmengsel door het bulgur-mengsel.

Bij het opdienen verdeel je de feta kaas over het mengsel en naar smaak ongeveer nog een halve eetlepel balsamicoazijn of meer.

Wouter

Zelf ervaar ik hoe het optimaliseren van denkpatroon, voeding, ontspanning en beweging een positieve werking op mijn leven heeft. Neem een voorbeeld aan onze leefstijl om ook gezonder en gelukkiger te leven!

wit bord en vork met omelet met kastagne champignons tomaat en salie
previous
Omelet met Paddenstoel, Tomaat en Salie
Bakje met overnight oats en havermout met noten
next
Overnight Oats met Eigen Twist
wit bord en vork met omelet met kastagne champignons tomaat en salie
previous
Omelet met Paddenstoel, Tomaat en Salie
Bakje met overnight oats en havermout met noten
next
Overnight Oats met Eigen Twist

Add Your Comment