Ingredients
Groentenrisotto
- 200 gr Bulgur
- 200 gr Broccoli
- 200 gr Bloemkool
- 1/2 theel. Chilivlokken
- 1 eetl. Dille
paddenstoelenmengsel
- 1 theel. Olijfolie
- 2 Rode Ui
- 400 gr Paddenstoelenmelange
- 1 theel. Thijm
- 1 theel. Komijnpoeder
- 3 eetl. Balsamicoazijn
- 2 eetl. Soyasaus (lichte)
- Zout
- Zwarte Peper
EXTRA
- 100 gr Feta
- 12 Vegaballetjes
Directions
“Risotto” van Groenterijst & Bulgur! Vind je Risotto ook zo lekker? Dan zal deze structuur en variatie je ook gaan bevallen. Dit bijzonder gezonde maar “romige” recept doet niet onder voor een Italiaanse risotto. En dat zonder boter maar met groenten..
Deze heerlijke en gezonde groente-en bulgur risotto is een makkelijke en lekkere manier om 100% aan je dagelijkse groenten-behoefte te voldoen.
Steps
1 Done 10 min | Het PaddenstoelenmengselSnijd de champignons in plakjes en de rode ui in grove stukken (halveren en nog eens halveren) Bak deze bruin in een koekenpan met olijfolie, op half hoog vuur. Voeg halverwege de tijm (liefst vers) en komijnpoeder toe en roer door elkaar. Blus als laatst af met 2 eetlepels balsamicoazijn en 2 eetlepels lichte sojasaus of gebruik wat zout ipv de sojasaus. Wij gebruiken graag de volgende maatlepel: |
2 Done 10 min | De groentenrijst voorbereidenRasp in een keukenmachine/hakmolen of met een staafmixer in een bak, de broccoli en bloemkool zo fijn als rijstkorrels. Klik hier voor de door ons gebruikte keukenmachine. |
3 Done 15 min | Bulgur en Groentenrijst kokenKook met bijvoorbeeld een waterkoker eerste ongeveer 1.5L water. Kook de laatste 5 minuten de gehakte broccoli en bloemkool mee met de bulgur. De bloemkool moet net gaar zijn.. Giet de rijst en groenten af en meng in de pan met de dille en chillivlokken. |
4 Done 10 min | Groentenballetjes bakkenBak tijdens het koken van de bulgur alvast de groentenballetjes warm op een half-laag tot laag vuur. |
5 Done 5 min | OpdienenSchep voorzichtig het champignonmengsel door het bulgur-mengsel. Bij het opdienen verdeel je de feta kaas over het mengsel en naar smaak ongeveer nog een halve eetlepel balsamicoazijn of meer. |