Ingredients
- 6 halve vellen Nori (zeewier)
- 1/2 Komkommer
- 1 Rode Paprika
- 2 stengels Bleekselderij
- 1 grote Wortel
- 1/2 zakje Ingelegde Roze Gember
"Pindakaas"
- 200 gr Ongezouten Pinda's
- 4 eetl Sushi-Azijn
- 4 eetl Mirin
- 100 ml Water
Directions
Sushi, wie wil het niet? We weten het, heel verleidelijk om af te halen bij je dichtstbijzijnde sushipoint of via thuisbezorgd. Maar waarom niet gewoon zelf maken? Deze is echt heel makkelijk en voor de vegans onder ons: vegan proof! Ook handig: Norivellen bevatten vitamine B12 en laat dat nou net belangrijk zijn als je veganistisch eet.
Steps
1 Done 5 | Pinda’s, mirin en sushi azijn in de keukenmachine fijnmalen tot een egale massa. |
2 Done 10 | Wortel, bleekselderij, paprika, komkommer in reepjes snijden van 3cm. |
3 Done 15 | Dun laagje pinda mengsel op nori vel goed aandrukken en groenten in het midden van nori vel verdelen en gember toevoegen. Nori vel stevig oprollen en laatste cm. Insmeren met water en dichtvouwen. |